Публикувано от darina на 4 - март - 2011г. 0 коментара

 

 

 

 

140 ГОДИНИ ОУ „ИВАН ВАЗОВ”

Част от празничния концерт

Част от празничния концерт

На 01.03.2011 г. стотици бивши и настоящи възпитаници на ОУ „Иван Вазов“, родители и гости изпълниха Голямата зала на Доходното здание в Русе, за да отбележат заедно 140 години от създаването на учебното заведение. Националният химн и химнът на училището в изпълнение на ученици изправиха множеството на крака. Тържествено бе внесено знамето на училището.

Директорът на училището – Валерия Пенчева, поздрави с юбилея всички ученици, техните родители, настоящите и бивши учители.

Приветствия към присъстващите отправиха заместник-областният управител Иван Григоров, председателят на Общински съвет – Русе, доц. Васил Пенчев, началникът на РИО на МОМН – Русе, Димитър Райнов. Кошници с цветя и поздравителни адреси бяха изпратили областният управител Пламен Стоилов, кметът Божидар Йотов, както и голяма част от русенските училища.

За високи учебно-възпитателни резултати и принос за издигане авторитета на град Русе като значим образователен център педагогическият колектив беше удостоен с наградата ПЛАКЕТ „РУСЕ”. Наградата беше връчена от заместник-кмета Володя Кенарев.

Преди връчването на наградата

В. Пенчева с посланието за поколенията

Послание на настоящите ученици от четвърти и седми клас към идните поколения бе затворено в стъклена капсула на времето, която ще бъде отворена на 150-годишния юбилей.

Множество деца получиха почетни грамоти за успешното си представяне на училищните конкурси за литературна творба и рисунка, посветени на юбилея. Свои специални награди връчиха и представители на книжарница „Хеликон”, Русенска художествена галерия и Европейски информационен център „Европа Директно” – Русе.  Във фоайето на Доходното здание бе подредена изложба от картини на ученици от ОУ „Иван Вазов“.

Награди

В тържествения концерт разкриха разностранни таланти малки и големи, бивши и настоящи възпитаници, родители и учители.

Най-малките вазовци

Искам да съм като мама

Това сме ние

В Приказната страна

Заедно

Related Images: