Публикувано от darina на 27 - ноември - 2013г. 0 коментара

DSC_0102 (700 x 469)В последната седмица на м.ноември ОУ „Иван Вазов” посрещна 24 ученици и 14 учители от шест европейски държави – Полша, Германия, Румъния, Турция, Испания и Италия. Поводът е поредната работна среща по проект на европейска програма „Коменски” – училищни партньорства, по който училището работи втора година. Темата на проекта е „Не прави нищо освен снимки, не оставяй нищо освен следи, не убивай нищо освен време“, а негова цел е промяната в знанието, мисленето и поведението на участниците спрямо околната среда.

Учениците от нашето училище посрещнаха новите си приятели с кратка, но емоционална и вълнуваща музикална програма. Гостите бяха приети от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, неговия заместник в ресор „Европейско развитие“ Страхил Карапчански и директора на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

В програмата на работната среща са предвидени презентации на екологична тема, посещение в учебни часове, участие в различни уъркшопове – изработване на коледни картички и украса от ръчно рециклирана хартия, рисуване на карикатури, изработване на пана от природни материали и др.

Related Images: