Публикувано от darina на 13 - май - 2015г. 0 коментара

Игрознанието “Букварино” стана истинска сензация сред малчуганите от ОУ “Иван Вазов” в град Русе. Децата се събраха в BH Кафе Библиотека в града, където екипът на Сдружение „Азбукари” им представи образователното помагало.

Ще станем отличници с помощта на “Букварино”, радваха се децата, които бяха дошли на събитието. Според тях игрознанието ще им бъде изключително полезно в часовете по български език и история. След официалното представяне учениците, грабнаха помагалото и започнаха да редят думи. Правеха го с голям интерес и с усмивка на лицата. Обещаха, че “Букварино” ще бъде техен неразделен приятел и през лятната ваканция, заяви председателят на “Сдружение Азбукари” – Цвета Кирилова.

Децата се влюбиха в нашето помагало, а техните незабравими усмивки са най-голямата награда за нашия труд, коментира координаторът на „Азбукари“ – Яна Трендафилова. Според нея “Букварино” ще продължи да носи радостни мигове и за децата от другите населени места, където в момента се разпространява образователното помагало. Общо 5 000 бройки ще бъдат разпратени благотворително в български училища с подкрепата на компания “Лактима” и “Еконт”. “Букварино” има своя електронен дом на www.bukvarino.bg, където децата ще бъдат зарадвани от изненадващи награди, предоставени от “Лактима”. Колкото повече опознавате „Букварино“, толкова повече знание ще натрупвате, за да участвате успешно в надпреварата – „Играй, учи и спечели“ на www.bukvarino.bg. На финала на представянето на помагалото в Русе, малчуганите обещаха на Цвета Кирилова, че всекидневно ще посещават сайта, за да трупат нови знания. Радостните деца няколко пъти се връщаха, за да си вземат довиждане със своите нови приятели в лицето на Азбукари и поканиха своята нова госпожа – Цвета Кирилова да бъде техен гост в училището. Тя от своя страна им обеща, че ще се видят отново, за да й разкажат, какво са научили с помощта на помагалото създадено от “Сдружение Азбукари”. Цвета Кирилова гарантира и нови изненади за малчуганите, подготвяни от сдружението. Тя благодари на всички съмишленици с думите – „Съпричастността с идеите на Азбукари е безценна, защото ни дава увереност, че да работим всеотдайно за каузи, посветени на децата на България, наистина си заслужава.“

Всеки, който чрез дарение си вземе „Букварино“ ще помогне за реализиране на предстоящия образователен проект на „Сдружение Азбукари“ – „Креативни мислители“, които има за цел създаването на уникална училищна стая във гр. Велико Търново.

 Източник: Сдружение „Азбукари”

Related Images: