Публикувано от darina на 4 - октомври - 2015г. 0 коментара

“Ние имаме само една планета. Няма друго място, на което може да отидем. Ако използваме нашите креативна сила и способности, то друго място няма да ни е необходимо. Ако се грижим за планетата си и един за друг, ние ще имаме всичко, от което се нуждаем“.

Кен Робинсън                                                                         

най-големият урокНа 30 септември вазовци станаха участници в инициативата на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“. Целта на урока е децата по света да се опитат да намерят отговор на въпроса: „Какви са най-големите проблеми на човечеството в днешно време?“

Учениците споделиха мнения за проблемите на децата и възрастните в нашето училище, в нашия град, в България. Гледаха анимационен филм, в който се разказва за това какви проблеми имат хората по света, независимо от това къде са родени и къде живеят. Запознаха се с плана на ООН – хората да се обединят  за превръщането на нашата планета в по-добро място, като до 2030 г. трябва да постигнат 17 глобални цели: за изкореняване на бедността и глада; за преодоляване на климатичните проблеми; за намаляване на неравенствата между хората, за достъпа до лекарства и др. Изработиха постери, на които написаха или нарисуваха отговорите си на въпроса „Защо са важни за мен нещата, за които учихме в този час“.

ЦелиGlobalGoals

Related Images: