Публикувано от darina на 6 - декември - 2015г. 0 коментара

На 4 декември в ресторанта на хотел „Рига“ се проведе 10-ят Коледен благотворителен бал на ОУ „Иван Вазов“. На тържеството присъстваха учители, родители, приятели на училището. Гости бяха и участниците в традиционния турнир за учители, просветни и общински служители, организиран от ОУ „Иван Вазов“ и СУ „М-р Атанас Узунов“.  Водещ на тържеството бе г-н Мариан Савов – бивш възпитаник на учебното заведение.

Директорът на училището Валерия Пенчева поздрави присъстващите с изминаващата ползотворна година и пожела следващата да е по-успешна и добра. Настоящи и бивши възпитаници изнесоха кратка програма. Председателят на училищното настоятелство доц. Валентин Стоянов връчи награди на учениците, постигнали най-високи резултати на изпитите след седми клас.

Купи и медали получиха спортистите, класирали се на челните места в турнира  – учители от русенски училища, преподаватели от РУ „Ангел Кънчев“, служители на Регионалния инспекторат по образование, общински служители.

На традиционния търг бяха предложени картини,  дарени от русенски художници. Подредени бяха щандове със  сувенири, дарени от приятели на училището и изработени от деца, преподаватели и родители. Интерес предизвика и щандът с кулинарни изкушения, също дело на родители и учители. Общата набрана сума от търга и изкупените предмети е 3550 лева.

Като продължение на Коледния бал на 7 декември в училището ще бъде подреден и Коледен базар с изделия, изработени от ученици, родители и учители. Средствата от двете инициативи ще се предоставят за талантливи и изявени ученици.

Related Images: