Публикувано от darina на 13 - март - 2016г. 0 коментара

На 13 март 2016 г. в Канев център на РУ „Ангел Кънчев“ се проведе Първото градско състезание „Буквоплет”, организирано от Лайънс клуб Русе Север. В оспорвана надпревара победител стана Дезире Димова от II „в“  клас на ОУ „Иван Вазов“ и заслужено спечели първо място.

В състезанието участваха 30 второкласници от 15 русенски училища – най-добре класиралите  се в предварителния етап. Състезателите показаха знания по български език в три кръга. В първия участниците назоваваха буквите в думи, изтеглени от водещия Илия Деведжиев. 15-те полуфиналисти съставяха изречения, в които да покажат значението на съответната дума. Финалистите  писаха липсващи думи в изречения.

Представянето на второкласниците беше оценявано от компетентно жури в състав:  председател Елена Филипова – ст. експерт по български език и литература в РИО на МОН-Русе; доц.д-р Емилия Недков – преподавател в катедра „Български език, литература и изкуство” на РУ „Ангел Кънчев”; Габриела Стефанова – председател на Съюза на българските журналисти – Русе.

 

 

Related Images: