Публикувано от Росица Димитрова на 21 - февруари - 2017г. 0 коментара

         На  20 февруари 2017 г., в Пантеона на възрожденците, учениците от 3 „в” клас на ОУ „Иван Вазов” гр. Русе, присъстваха на тържествената церемония, посветена на 139-та годишнина от Освобождението на нашия град.
         С голямо внимание и почтителност, малките вазовци  изслушаха стиховете и песните, възхваляващи храбростта и саможертвеното дело на предците ни, отдали живота си за свободата на нашата родина.
         От тържествените думи на кмета г-н Пламен Стоилов, от речта на извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Негово Превъзходителство Анатолий Макаров и от словото на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум учениците научиха, че на тази свята за всички българи дата, преди 139 години, Русе получава независимостта си от турското иго, което изключително много способства дни след това България да бъде освободена от петвековното турско робство.
         Възпитаниците на ОУ „Иван Вазов”,  сведоха глави и положиха цветя на мемориала в знак на признателност към героизма и подвига на сражавалите се воини, отдали живота си за свободата на Русе и Отечеството ни.

Related Images: