Публикувано от Росица Димитрова на 6 - март - 2017г. 0 коментара

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

На 02.03.2017 г. отбелязахме патронния празник на нашето училище! Денят беше учебен, по коридорите се разминаваха ученици с официални униформи и учители със значки на реверите, цареше празнична атмосфера – постери с рисунки, картички, мартеници на изявени ученици, снимки с любими учители и приятели, светлини от прожектори на репортери от русенски медии, признателни родители.

Богата програма даде възможност за изява на таланти от различни класове, на клубовете по проект „Твоят час” и на ентусиазираната публика от малки и големи вазовски възпитаници.

По традиция патронния празник честваме с мероприятия, в които учениците показват знания, умения и творчески заложби. В обявените тази година конкурси за литературно творчество, рисунка и фотография на тема „В града на свободния дух” /5-7 клас/ и „Детство мое” /1-4 клас/ участваха много ученици и бяха присъдени награди, осигурени от УН. Организираните в различни области на познанието училищни състезания по информационни технологии, история, английски език, природни науки, четене с разбиране провокираха интереса, способностите и творческото мислене на завиден брой участници. С цветя на признателност от седмокласниците осъмна плочата на Иван Вазов в Русе. Спортен дух показаха учениците, взели участие в игрите на открито. Учениците от училищния литературен клуб зарадваха читателите си с новия брой на вестник „Вазовци”. За второкласниците масовото рецитиране на стихотворението „Аз съм българче” с 50-метров трибагреник се превърна в открит урок по родолюбие и национална гордост. Усмихнати и щастливи бяха участниците от петите и шестите класове в надпяването с възрожденски песни, бурно аплодирани от публиката във физкултурния салон.

Директорът Теодора Йорданова поздрави всички ученици и учители и ги призова да работят упорито и отговорно за издигане престижа на училището, следвайки девиза на патрона и майстор на българското слово Иван Вазов „На таланта – воля, път на мисълта!”.

 

1

Image 1 of 19

Related Images: