Публикувано от Росица Димитрова на 20 - април - 2017г. 0 коментара

На 13 април 2017 г., Велики четвъртък, поканени от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, третокласници,  придружени  от техните учители, се събраха в двора на катедралния храм „Св. Троица”, за да боядисат традиционните Великденски яйца.

Посрещнати бяха от прот. Алеко Рачев и дякон Недялко Димитров, които с духовна радост и внимание им обясниха значението на дните от Страстната седмица. С усърдие и търпение децата боядисаха и украсиха десетки сварени яйца, предназначени за дарение на Дом „Милосърдие” – Русе, където са приютени за социално обгрижване възрасни хора и хора с физически увреждания.

В детската радост се включи и Негово Високопреосвещенство митрополит Наум, който похвали малчуганите за тяхното старание, а в края на творческата им работа ги възнагради със скромни подаръци. В края на празничната среща всички си направиха снимка за спомен.

В следобедните часове на деня боядисаните яйца и Великденски козунаци бяха предоставени на ръководството на Дом „Милосърдие”, с благословението и молитвените благопожелания на Епархийския архиерей.

1

Picture 1 of 8