Публикувано от tatiana на 23 - март - 2018г. 0 коментара

ОУ „Иван Вазов“ отбеляза патронния си празник с вълнуващи събития. Празнична атмосфера и интересни мероприятия наситиха десетдневката, посветена на патрона на училището. Проведоха се традиционните за училището ни състезания и конкурси: литературен, за рисунка и фотография, информационни технологии, природни науки и спорт, в които се изявиха талантливите вазовски възпитаници, както и училищните кръгове на „Буквоплет“ и Speeling Bee. Венец на плочата на Иван Вазов поднесоха седмокласниците, водени от преподавателя В. Николова. Излезе от печат вестник „Вазовци“, подготвен от литературния клуб с р-л К. Черкезов. Тематично радиопредаване, организирано от преподавателя по история Г. Георгиев припомни факти от богатата училищна история. Три изложби във фоайето подредиха преподавателите В. Георгиев, И. Костова, Г. Якуб – от конкурса за рисунка, дигитална картичка и мартеници.

Учениците от начален етап се отправиха на патриотично шествие и пред Паметника на Свободата в хор рецитираха стихотворението „Де е България“ в присъствието на много родители и граждани на Русе. Малките ученици с трепет и вълнение очакваха своя открит урок по родолюбие в Пленарна зала, представен от Искрен Красимиров.

За учениците от прогимназиален етап запомнящ бе концертът-надпяване с възрожденски песни в Пленарна зала. Директорът г-жа Теодора Йорданова поздрави присъстващите и награди учениците, отличени в различните конкурси. Празничната програма бе подготвена от Ирена Георгиева-преподавател по музика. Поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе бе поднесен от г-н Сашо Щерев – началник отдел Образование, а учениците от ПГ „Елиас Канети“ отправиха специален музикален поздрав за всички вазовци, преподаватели и гости. Песента „Къде си, вярна ти любов народна“ в изпълнение на Ирена Георгиева и Валентин Георгиев-преподавател по изобразително изкуство вдигна залата на крака и бе вълнуващ финал на празничния спектакъл.

CD0A1956

Picture 1 of 10