Публикувано от Росица Димитрова на 27 - март - 2018г. 0 коментара

Основно училище „Иван Вазов“ започна реализирането на проект „Спортната история на Русе“, който се осъществява по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“ и фирма „Ас –Строй“.

Проектът е насочен към русенската общественост и ще се изпълни в рамките на шест месеца. В него ще вземат участие 100 ученици и 6 учители от ОУ „Иван Вазов“, както и бивши русенски величия в спорта като Любомир Ганев, Веселин Топалов, Анелия Нунева, Евгени Игнатов, Христо Марков, Таню Киряков, Валентин Йорданов, Нешка Робева. Заедно те ще се включат в поредица от спортни празници. В резултат на задълбочено изследване на ученици и учители ще бъде издадена книга, която ще популяризира сред обществеността на Русе постиженията на местни спортисти, станали национална гордост. Предвижда се още провеждане на кръгла маса на тема „Физическата активност при децата“.

Целта на проекта е да популяризира ползите от редовните упражнения и активния начин на живот, да се даде информация за различни спортове сред учащите се и да се насочат погледите към повишаване на качеството на живот чрез спорт.